ROZHÝB SVOJE TELO NA SKÁKACÍCH TOPÁNKACH
CHEESECAKE
JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, BEZ CUKRU, RÝCHLO!

Čas prípravy : 60 minút
KORPUS
- ovsené vločky ca. 50g (množstvo podľa veľkosti formy)
- mix orechov ca. 100g (podrviť nožom)
- ovocie podľa vlastnej voľby posekané na malé kúsky (použila som 1 broskyňu) môže sa použiť banán, jahody, jabĺčko, brusnice, ďatle
- čakankový sirup (dodá sladkú chuť a lepkavú konzistenciu)
PLNKA
- 500 g tvarohu (odporúčam jemný)
- 6 PL bieleho jogurty
- 2 vajcia
- vanilkový proteínový prášok alebo vanilkový kolagén 2-3 odmerky
- POZN. na osladenie môžete použiť aj xylitol – brezový cukor
POSÝPKA NA POVRCH
- orechová zmes, nasekať na väčšie kúsky
- maslo
- škorica
- čakankový sirup
POSTUP
Ingrediencie na korpus zmiešame. Vďaka čakankovému sirupu bude zmes sladká a lepkavá. Túto zmes vylejte do tortovej formy a rozmiestnite po ploche rovnomerne.
Z ingrediencií na plnku vymiešajte mixérom hladkú hmotu a nalejte do formy na korpus a rovnomerne rozotrite. Takto dajte piecť do rúry na 45-50 min. pri 160°C .
Keď je zmes upečená, vyberte a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte masu na povrch koláča.
Na panvici roztopte kúsok masla ca. 20g, pridajte čakankový sirup ca. 2PL, 1 čl škorice (nemusí byť) a nasekané orechy. Dobre premiešajte a popražte za stáleho miešana ca. 2 minútky. Takto opraženú masu vylejte na povrch vychladnutého cheesecake-u a opäť rovnomerne rozmiestnite.
Ak je koláč vychladnutý, môžete podávať. CHUTÍ VÝBORNE!