CROISSANTY

JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, RÝCHLO!
Pečieme s radosťou z nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,, Obsahuje iba 6g sacharidov, 16g tukov až 68g vláknin na 100g.

Croissant_nizkosacharidové

Čas prípravy : 60 minút

INGREDIENCIE na cesto

  • 100g nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,,
  • 5g prášku do pečiva
  • 7g sušeného droždia
  • 2-3PL xylitolu (brezového cukru)
  • 50 g roztopeného masla / alebo kokosového oleja
  • 1 vajce
  • 100ml mlieka (kokosové)

PLNKA môže byť rôzna

  • Nízkosacharidový lekvár
  • Tvarohová
  • Maková
  • Proteínová

Krok č. 1

Múčnu zmes, prášok do pečiva, sušené droždie, xylitol dobre zmiešajte. Mlieko zohrejte, aby bolo teplé a pridajte do zmesi, taktiež pridajte kokosový olej (roztopené maslo) a rozšľahané vajce. Vymiešajte tuhú hmotu. Vznikne vláčne cesto. Nechajte oddychovať aspoň 30 minút.

Krok č. 2

Po 30 minutách cesto rozvaľkajte na hrúbku ca. 0,5cm (vaľkala som na pomúčenej doske bambusovou múkou – tak sa nelepilo) – vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a pozdĺžne prerežte niekoľkokrát tak, aby vznikli trojuholníky.

Na cesto naneste vami vybranú plnku a zrolujte od širšieho konca, tak vznikne tvar croissantu.

Krok č. 3

Preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vajíčkom a pečte pri 180°C ca. 30 – 35 minút. Plech umiestnite skôr do spodnej časti rúry, inak sa vám môžu zvrchu croissanty pripiecť.

Upečené croissanty nechajte dobre vychladnúť a môžete si ich vychutnať.

Páčil sa recept? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI!

LC_MIX_nizkosacharidova mucna zmes 300g_1
NAMIEŠAJTE SI VLASTNÚ MÚČNU ZMES