ROZHÝB SVOJE TELO NA SKÁKACÍCH TOPÁNKACH
CROISSANTY
JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, RÝCHLO!
Pečieme s radosťou z nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,, Obsahuje iba 6g sacharidov, 16g tukov až 68g vláknin na 100g.

Čas prípravy : 60 minút
INGREDIENCIE na cesto
- 100g nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,,
- 5g prášku do pečiva
- 7g sušeného droždia
- 2-3PL xylitolu (brezového cukru)
- 50 g roztopeného masla / alebo kokosového oleja
- 1 vajce
- 100ml mlieka (kokosové)
PLNKA môže byť rôzna
- Nízkosacharidový lekvár
- Tvarohová
- Maková
- Proteínová
Krok č. 1
Múčnu zmes, prášok do pečiva, sušené droždie, xylitol dobre zmiešajte. Mlieko zohrejte, aby bolo teplé a pridajte do zmesi, taktiež pridajte kokosový olej (roztopené maslo) a rozšľahané vajce. Vymiešajte tuhú hmotu. Vznikne vláčne cesto. Nechajte oddychovať aspoň 30 minút.
Krok č. 2
Po 30 minutách cesto rozvaľkajte na hrúbku ca. 0,5cm (vaľkala som na pomúčenej doske bambusovou múkou – tak sa nelepilo) – vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a pozdĺžne prerežte niekoľkokrát tak, aby vznikli trojuholníky.
Na cesto naneste vami vybranú plnku a zrolujte od širšieho konca, tak vznikne tvar croissantu.
Krok č. 3
Preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vajíčkom a pečte pri 180°C ca. 30 – 35 minút. Plech umiestnite skôr do spodnej časti rúry, inak sa vám môžu zvrchu croissanty pripiecť.
Upečené croissanty nechajte dobre vychladnúť a môžete si ich vychutnať.
Páčil sa recept? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI!
