MORAVSKÝ KOLÁČ

JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, RÝCHLO!
Pečieme s radosťou z nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,, Obsahuje iba 6g sacharidov, 16g tukov až 68g vláknin na 100g.

Moravsky kolač_zdravšie

Čas prípravy : 60 minút

INGREDIENCIE na cesto

  • 100g nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,,
  • 100g mandľovej múky
  • 5g prášku do pečiva
  • štipka sódabikarbóny
  • 2-3PL xylitolu (brezového cukru) / erytritolu
  • 50 g roztopeného masla / alebo kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 200ml horúcej vody

PLNKA TVAROHOVÁ / MAKOVÁ

  • 250g tvarohu (hrudkovitý)
  • 1 žĺtok
  • štipka citrodeka
  • 2PL xylitolu (brezového cukru) / erytritolu
  • _______
  • 100g mletého maku
  • trocha mlieka
  • marhuľový alebo slivkový lekvár (nízkosacharidový)

Krok č. 1

Múčnu zmes, mandľovú múku, prášok do pečiva, sódabikarbónu, xylitol dobre zmiešajte. Pridajte ďalšie ingrediencie (roztopené maslo, rozšľahané vajcia, horúcu vodu) Vymiešajte tuhú hmotu. Vznikne vláčne cesto. Nechajte oddychovať aspoň 30 minút.

Po 30 minutách cesto rozdeľte na dve polovice (ak chcete urobiť 2 veľké moravské koláče), alebo rozdeľte na malé časti (ak chcete malé moravské koláče)

Krok č. 2

Z cesta tvarujte kruhy, tak aby okraje boli vyššie ako stred, aby sa tam udržala plnka.

Krok č. 3

Pripravte si plnku. Tvarohová: zmiešajte tvaroh, žĺtok, citrodeko, xylitol – ak by bola plnka príliš tekutá, pridajte proteínový prášok)

Maková: zohrejte mlieko v hrnci, pridajte mak, lekvár a dobre zmiešajte, aby plnka zhustla.

Naplnené cesto plnkou vložte do vyhriatej rúry a pečte 180°C ca. 30 minút.

Páčil sa recept? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI!