ROZHÝB SVOJE TELO NA SKÁKACÍCH TOPÁNKACH
TVAROHOVÝ MREŽOVNÍK
JEDNODUCHO, V ZDRAVŠEJ VERZII, RÝCHLO!
Pečieme s radosťou z nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,, Obsahuje iba 6g sacharidov, 16g tukov až 68g vláknin na 100g.

Čas prípravy : 50 minút
INGREDIENCIE
- 150g nízkosacharidovej múčnej zmesi ,,LowCarb MIX,,
- 5g prášku do pečiva
- 2PL xylitolu (ak sladšie – pridajte ešte 1PL)
- 2 vajcia
- 60g roztopeného masla
- 200ml horúcej vody
PLNKA
- 500g tvarohu (jemný hrudkovitý)
- 40g xylitolu (ak chcete sladšie, pridajte ešte xylitol)
- 1 vajce
- 1čl citrodeko (alebo nastrúhaná kôra z citróna)
Krok č. 1
Z vyššie uvedených ingrediencií si pripravte cesto. Najprv dobre premiešajte suché ingrediencie a pridajte rozšľahané vajcia, roztopené maslo a vodu. Rukou vymiešajte jemné, tuhé cesto. Nechajte odstáť 10 minút.
Pripravte si plnku. Všetky ingrediencie dobre premiešajte. Malo by vám vzniknúť mierne tuhá masa.
Krok č. 2
Cesto rozdeľte na dve časti – väčšiu a menšiu. Väčšiu časť rozvaľkajte na veľkosť plechu. (TIP: vaľkala som na potravinovej fólii, ľahšie sa cesto prekladalo do plechu – plech vyložte papierom na pečenie, aby sa koláč v celosti lepšie dal vybrať). Ak už máte cesto v plechu, vrstvite pripravenou plnkou.
Krok č. 3
Menšiu časť cesta opäť rozvaľkajte (na obdĺžnik, alebo štvorec) tak, aby ste vedeli rezať približne centimetrové pásy. Tieto ukladajte na plnku tak, aby vznikli mriežky.
Pečiete pri 180°C 30 minút. Koláč nechajte vychladnúť. Vyberte z plechu a nakrájajte na kocky.
Páčil sa recept? ZDIEĽAJTE HO S PRIATEĽMI!
